Startpagina instellen

Stel een startpagina in

Google instellen als startpagina

Op deze pagina van onze website geven wij een uitleg hoe u direct google.nl in kunt stellen als uw startpagina. Er zijn natuurlijk meerdere browsers die er gebruikt worden op het internet. Hierbij kun je denken aan internet explorer, google chrome, firefox, en safari. Omdat wij iedereen graag willen helpen hebben wij besloten om voor al deze browsers een korte duidelijke uitleg te schrijven. Onderstaand vindt u deze handleidingen hoe u google kunt instellen als uw startpagina op een rijtje:

Stel een startpagina in Google Chrome

Ga rechtsboven naar het chrome menu. Dit is het insert icon wat bestaat uit de drie streepjes boven elkaar. Deze vindt u onder het kruisje. Vervolgens klikt u op instellingen en dient u het vinkje in vormgeving met knop ‘startpagina’ weergeven aan (als deze nog niet aan staat). Als u dit vakje netjes heeft aangeklikt komt er een adresbalkje in beeld. Vervolgens zult u begrijpen dat dit dus het balkje is waar u de gegevens dient in te vullen. Vervolgens voert u hier dus de complete link in van de google zoekmachine. Dit betreft: http://www.google.nl Vervolgens hoeft u alleen nog maar op OK te drukken. Op het moment dat er al een link stond hoeft u alleen maar op wijzigen te drukken, om daar de gegevens aan te passen.Google instellen internet explorer

Wilt u google.nl instellen als startpagina bij internet explorer? Klik dan rechtsboven op extra en ga vervolgens naar internetopties. Hier zie je meerdere tabbladen. Klik hierbij op het tabblad algemeen. Hier zie je een gedeelte met startpagina, waar je dus logischerwijs moet zijn om de startpagina aan te passen. Voer hier jouw nieuwe url in om te gebruiken als startpagina. In dit geval is dat dus http://www.google.nl. Vervolgens klik je op OK en is je nieuwe startpagina ingesteld.

Google instellen Firefox

Firefox is een veelgebruikte browser en daarom hebben wij ook hiervoor een uitleg geschreven. We gaan u uitleggen hoe Google in te stellen is als startpagina in Firefox. Hiervoor open je de browser en ga je naar google.nl (dit typ je bovenin de adresbalk in en druk je op enter). Bij Firefox werkt dit verder erg makkelijk. Je hoeft alleen maar de knop links van het webadres (pictogram) te verslpene naar de knop startpagina rechtsboven in de browser en los te laten. Voila, uw startpagina is ingesteld.

Google instellen Safari

Google instellen als startpagina in Safari? Open je browser en ga naar het menu. Vervolgens klik je hier op Safari en ga je naar voorkeuren. Hier kun je kiezen uit verschillende tabbladen. Wij kiezen hier voor het tabblad algemeen. In het gedeelte startpagina voert u vervolgens http//www.google.nl in en drukt u op enter.