Startpagina instellen

Stel een startpagina in

Startpagina instellen MAC

Je hebt een MAC-computer van Apple en wilt steeds dezelfde webpagina als je de internetbrowser opstart. We noemen dit een startpagina. Google bijvoorbeeld. Hoe stel je dit in?
Het instellen van een startpagina of homepage op een MAC is eenvoudig. Het besturingssysteem van een MAC staat standaard op Safari. Om in Safari de startpagina in te stellen neem je de volgende stappen:

1. Je klikt op het Safari-menu linksboven en kiest voor Voorkeuren.
2. Ga naar het tabblad ‘Algemeen’. Als dit tabblad niet actief is, klik je erop.
3. Gebruik nu het dropdown menu om jouw optie te kiezen.

Startpagina: Met de optie Startpagina geef je aan welke startpagina van je voorkeur opent bij het opstarten van Safari. Je geeft het webadres op in het tekstvak. Als je de internetpagina die nu openstaat wilt gebruiken, klik je op ‘Instellen op huidige pagina’.

Lege pagina: Als je de optie ’Lege pagina’ kiest, start Safari automatisch op met een lege pagina.
Dezelfde pagina: Hiermee open je de laatst geopende pagina bij het afsluiten van Safari.
Bladwijzers: Gebruik je deze optie, dan start Safari op met meerdere startpagina’s. Hiervoor maak je een lijst van bladwijzers.

Meerdere startpagina’s


Wil je meerdere pagina’s als startpagina. Ook dat is mogelijk. Ga hiervoor naar de menu-optie ‘Bladwijzers, Voeg Bladwijzermap toe’. Geef deze map een naam . Ga dan terug naar het standaard venster ‘Bladwijzers, Verberg alle bladwijzers. Nu ga je alle webpagina’s die je als startpagina wilt gebruiken openen in aparte tabbladen. Ga dan weer terug naar ‘Bladwijzers, Voeg Bladwijzer toe voor deze XX tabbladen’ en selecteer daarbij de locatie van de map die je eerder hebt aangemaakt. Tot slot ga je weer naar Safari, Voorkeuren, Algemeen en selecteer je bij ‘Open nieuwe vensters’ de optie ‘Kies tabbladenmap’. Je kunt je zelf gemaakte map nu zien en met de knop Kies bevestigen.