Startpagina instellen

Stel een startpagina in

Startpagina instellen op telefoon

Het gebruik van een zelf ingestelde startpagina voor uw webbrowser levert veel voordelen op. U bent dit misschien al gewend op uw Mac computer, tablet, smartphone of PC, voor Internet Explorer, Safari of Firefox. Een startpagina instellen op uw telefoon of tablet levert ditzelfde voordeel op. U kunt een pagina instellen die u of een van uw gezinsleden of collega’s vaak bezoekt. Soms wilt u eerst een overzicht van alle nieuwsberichten voordat u verder browset. Dan stelt u bijvoorbeeld een nieuwspagina in als startpagina. Liever eerst uw mail checken? Of duikt u liever meteen in Google? Dan kunt u ook deze instellen als startpagina.

Voor dat u een startpagina op uw smartphone kunt instellen, is het belangrijk om te weten welke browser u standaard gebruikt.

Startpagina instellen op Android telefoon

Bent u in het bezit van een mobiele telefoon dat draait op een Android besturingssysteem? U maakt dan waarschijnlijk gebruik van de standaard browser van uw telefoon, genaamd Internet of Browser. Het kan ook zijn dat er standaard op de Android Chrome als browser heeft. Het is ook mogelijk dat u een van de andere mobiele web browsers gebruikt, zoals Opera of Mozilla’s Firefox. Voor elke browser leggen wij het voor u uit.

Android internet browser

Dit is de standaard browser die vaak op de Android telefoons gebruikt word. Heb je een Samsung, dan heet deze app alleen: Internet. Wil je hiervoor een andere startpagina instellen zoals Google.nl? Volg dan deze stappen:

 • Rechtsonder zie je 3 lijntjes, klik hierop.
 • Dan instellingen.
 • Daar zie je bovenaan staan: ‘Startpagina’.
 • Druk op aangepaste pagina.
 • Vul hier jouw gewenste site in als beginpagina.

Android Google Chrome

Naast de standaard browser op een Android smartphone is hier ook vaak Chrome geïnstalleerd. Hier werkt het aanpassen van een startpagina iets anders namelijk:

 • Klik rechtsboven op de 3 puntjes.
 • Dan instellingen.
 • Scroll verder naar beneden tot geavanceerd.
 • Klik op homepage.
 • Daar kun je een aangepast webadres opgeven.
 • Volgende keer dat je de browser op je telefoon opstart, heeft het deze site als beginscherm.

Android Firefox instellen

Heb je een Android telefoon met Firefox als browser? Dan is het aanpassen van de startpagina niet mogelijk. Ze maken wel gebruik van topwebsites. Hier zou je één of meerdere sites kunnen toevoegen die je graag op je beginscherm wilt hebben. Dit kan je heel makkelijk doen. Ga naar de website die je hier zou willen hebben. Klik dan op de menuknop met 3 puntjes, en dan tik je op ‘Aan topwebsites toevoegen‘.

Andere browsers.

Heb je een andere browser op je telefoon of tablet die hierboven niet beschreven staat?
Hier vind je de meest algemene stappenplan die bijna altijd werkt bij andere browsers.

1. Open uw mobiele web browser
2. Klik op Menu (weergegeven als drie lijnen of puntjes)
3. Klik op Instellingen
4. Klik op Algemeen
5. Klik op Instellen startpagina
6. Selecteer welke pagina u als startpagina wilt instellen.

Startpagina instellen op Iphone

Hebt u een iPhone met het bekende iOS besturingssysteem? Dan maakt u meestal gebruik van de standaard iOS browser, genaamd Safari.

Het instellen van een startpagina is als zodanig niet mogelijk in Safari. De browser onthoudt uw laatst bezochte pagina. Wel kunt u een populaire pagina opslaan op uw scherm, een app gelijkend.

Dit kun je doen via deze manier:

 • Bezoek de website die je graag op je beginscherm wilt hebben.
 • Onderaan het scherm zie je de deelknop, klik.
 • Kies dan voor ‘Zet op beginscherm’. Je kunt dan ook zelf een naam invullen voor deze snelkoppeling.
 • Het staat dan op je beginscherm. En wanneer je internet wilt opstarten, klik je hierop.