Startpagina instellen

Stel een startpagina in

Startpagina instellen op telefoon

Het gebruik van een zelf ingestelde startpagina voor uw webbrowser levert veel voordelen op. U bent dit misschien al gewend op uw Mac computer of PC, voor Internet Explorer, Safari of Firefox. Een startpagina instellen op uw telefoon of tablet levert ditzelfde voordeel op. U kunt een pagina instellen die u of een van uw gezinsleden of collega’s vaak bezoekt. Soms wilt u eerst een overzicht van alle nieuwsberichten voordat u verder browset. Dan stelt u bijvoorbeeld een nieuwspagina in als startpagina. Liever eerst uw mail checken? Of duikt u liever meteen in Google? Dan kunt u ook deze instellen als startpagina.

Voor dat u een startpagina op uw telefoon kunt instellen, is het belangrijk om te weten welke browser u standaard gebruikt.
Startpagina instellen op Android telefoon

Bent u in het bezit van een mobiele telefoon dat draait op een Android besturingssysteem? U maakt dan waarschijnlijk gebruik van de standaard browser van uw telefoon, genaamd Internet of Browser. Vanaf Android 4.0 is dit standaard Chrome. Het is ook mogelijk dat u een van de andere mobiele web browsers gebruikt, zoals Opera of Mozilla’s Firefox.

Het instellen van een startpagina werkt bij elke bovengenoemde browser net even anders.

1. Open uw mobiele web browser
2. Klik op Menu (weergegeven als drie lijnen of puntjes)
3. Klik op Instellingen
4. Klik op Algemeen
5. Klik op Instellen startpagina
6. Selecteer welke pagina u als startpagina wilt instellen.
Startpagina instellen op Iphone

Hebt u een iPhone met het bekende iOS besturingssysteem? Dan maakt u meestal gebruik van de standaard iOS browser, genaamd Safari.

Het instellen van een startpagina is als zodanig niet mogelijk in Safari. De browser onthoudt uw laatst bezochte pagina. Wel kunt u een populaire pagina opslaan op uw scherm, een app gelijkend.