Startpagina instellen

Stel een startpagina in

Startpagina instellen Safari

Heb je Safari gedownload of heb je deze al enige tijd op je computer of mac staan en wil je een startpagina instellen? Het instellen van een startpagina bij Safari is makkelijk. Als je de browser hebt geopend klik je als eerst op het tandwiel icoontje (rechtsboven). Vervolgens zie je een zogeheten drop down menu met allerlei mogelijke opties. Hier kies je voor de optie “voorkeuren”. Nu wordt er een nieuw venster geopend met allerlei voorkeuren die je kunt aanpassen.

Denk aan de standaardwebbrowsers, standaardzoekmachine, Safari opent met een nieuw venster of alle vensters van de laatste sessie en hier kun je ook de startpagina instellen. Kopieer de url van de startpagina in het veld waar je deze kunt plakken. Het typen van de url is natuurlijk ook mogelijk. Daarna klik je op de knop: ‘wijzig startpagina’ en vervolgens heb je een nieuwe startpagina ingesteld. Je kunt ook op annuleren klikken als je het ongedaan wilt maken.

Je kunt verder ook nog kijken naar andere instellingen zoals de geschiedenis, die je bijvoorbeeld na één dag, één week, twee weken, een maand of een jaar automatisch kunt laten verwijderen. Andere opties zijn het wijzigen of verwijderen van bladwijzers, kijken naar formulieren, privacy en extensies. Door te kijken naar dit soort instellingen kun je voor je zelf de ideale webbrowser samenstellen.

Downloaden van Safari

Heb je nog geen Safari? Dan kun je dit programma relatief snel online downloaden. Er zijn diverse website te vinden waar je het programma kunt downloaden, maar pas uiteraard wel op. Je wilt Safari natuurlijk niet van een onbeduidende site downloaden waar je mogelijk te maken kunt krijgen met een virus. Doe dit daarom bij een website die als goed staat bekend. Overigens is het gebruik van Safari zeker aan te bevelen. Het is een goede browser die sneller is dan bijvoorbeeld Chrome en Firefox. Privacy en beveiliging zijn ook belangrijk en dat is bij deze browsers prima in orde. Als het om webbrowsers gaat is deze browser absoluut aanbevelenswaardig.